Ασφάλειας στο διαδίκτυο - Δημοτικό Σχολείο Μεγάλης Παναγίας

Αναζήτηση
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού

Ασφάλειας στο διαδίκτυο

Δραστηριότητες

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2017

Την Τρίτη 7/02/2017, στην αίθουσα πληροφορικής του σχολείου μας, έγινε ενημέρωση των μαθητών των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του σχολείου μας, για θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο, από το Δάσκαλο  Γιάννη Κίκα. Έγινε παρουσίαση ενός Power point και ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές.


Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2016


Την Τρίτη  9 Φεβρουαρίου 2016, Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο, στην αίθουσα πληροφορικής, έγινε συζήτηση – ενημέρωση για τους κινδύνους του διαδικτύου. Προβλήθηκε το βίντεο « Θα έκανες το ίδιο και στον πραγματικό κόσμο;» http://youtu.be/d1Q7ctfhLbM και ακολούθησε συζήτηση.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι μαθητές των Δ. Ε και ΣΤ τάξεων του σχολείου μας. Ομιλητής ήταν ο Δάσκαλος και Πρεσβευτής της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου  Κίκας Ιωάννης


Το σχολείο μας συμμετέχει στο θεματικό δίκτυο "Ασφάλεια στο Διαδίκτυο"

Σκοπός του Δικτύου είναι να γίνει πεδίο για γόνιμο προβληματισμό, επιμόρφωση, συνεργασία, δημιουργικότητα και ανταλλαγή ιδεών ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς και σε εξειδικευμένους επιστήμονες στο χώρο των ΤΠΕ.
Στοχεύει στην ενημέρωση-επιμόρφωση εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων σχετικά με την ασφαλή χρήση του διαδικτύου, τους τρόπους και τις πρακτικές πρόληψης και αποφυγής των κινδύνων κατά την πλοήγηση στο Διαδίκτυο και την αποφυγή κινδύνων εθισμού.
Στην ιστοσελίδα θα αναρτάται ψηφιακό υλικό, ελεύθερα διακινήσιμο, για εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές.

Περισσότερα στη σέλίδα του δικτύου
http://isecurenet.sch.gr/portalΗμέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2015

Την Τρίτη 10/02/2015, στην αίθουσα πληροφορικής του σχολείου μας, έγινε ενημέρωση των μαθητών των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του σχολείου μας, για θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο, από το Δάσκαλο και Πρεσβευτή της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2015 Γιάννη Κίκα. Έγινε παρουσίαση ενός Power point και ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές.
Πριν την παρουσίαση οι μαθητές της ΣΤ΄τάξης έκαναν τη δραστηριότητα "Κάρτες περιπτώσεων"
Στόχος της δραστηριότητας ήταν να αναδείξει διαφορετικές περιπτώσεις με τις οποίες τα παιδιά έρχονται καθημερινά σε επαφή κατά την πλοήγηση τους στο Διαδίκτυο, τις οποίες, όμως, πολλές φορές δε γνωρίζουν πώς να χειριστούν/αντιμετωπίσουν
Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2014

Την Τρίτη 11-2-2014, Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, πραγματοποιήθηκε  στο σχολείο μας έκδήλωση με θέμα «Η ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο». Έγινε ενημέρωση των μαθητών για την ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο. Την ενημέρωση έκανε ο εκπαιδευτικός και επιμορφωτής Β΄ επιπέδου Κίκας Ιωάννης.(Η φωτογραφία είναι σε χαμηλή ανάλυση για προστασία των προσωπικών δεδομένων των παιδιών)
Άδεια Creative Commons
Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού 4.0 Διεθνές .
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού