Πολιτιστικές - Δημοτικό Σχολείο Μεγάλης Παναγίας

Αναζήτηση
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού

Πολιτιστικές

Εκδηλώσεις

LET’S DO IT GREECE


 Το Δημοτικό Σχολείο Μεγάλης Παναγίας ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Δήμου Αριστοτέλη και συμμετείχε στην ετήσια συνάντηση εθελοντών όλης της χώρας.
 Το Let’s do it Greece διοργάνωσε την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 εθελοντική καμπάνια καθαρισμού του περιβάλλοντος.
 Με σχετική ανακοίνωση , το Δημοτικό Σχολείο Μεγάλης Παναγίας κάλεσε μαθητές , γονείς και εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν εθελοντικά στον καθαρισμό της αυλής του σχολείου.
 Η ανταπόκριση ήταν αρκετά μεγάλη. Καθαρίσαμε τα αυλάκια για τα όμβρια ύδατα περιμετρικά στα γηπεδάκια , το χώρο του γηπέδου , το χώρο που βρίσκονται οι βρύσες των μαθητών και ολόκληρη την αυλή του σχολείου.
 Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες εθελοντές.
                                                                         Ο Δ/ντής του ΣχολείουΗ Χελιδόνα, τα κάλαντα της άνοιξης 2017

Κάθε χρόνο, 1 Μαρτίου, οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας, γυρίζουν στο χωριό και τραγουδούν τη "Χελιδόνα". Κρατούν ένα στεφάνι από κισσό το οποίο έχει στη μέση ένα ομοίωμα χελιδονιού.  Οι κάτοικοι του χωριού τους δίνουν αυγά και λεφτά. Έτσι κα φέτος,  την Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017 , το σχολείο μας τήτησε το έθιμο.

                                   
 (Οι φωτογραφίες είναι σε χαμηλή ανάλυση για προστασία των προσωπικών δεδομένων των παιδιών)                                                                            

Αποκριάτικη εκδήλωση 2017

Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017, στο σχολείο μας, έγινε η αποκριάτικη γιορτή μας. Όλα τα παιδιά, ντυμένα καρναβάλια, γιόρτασαν μαζί με τους εκπαιδευτικούς την Αποκριά. Η γιορτή μας είχε πολύ κέφι και χορό.


Η Χελιδόνα, τα κάλαντα της άνοιξης 2016

Κάθε χρόνο, 1 Μαρτίου, οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας, γυρίζουν στο χωριό και τραγουδούν τη "Χελιδόνα". Κρατούν ένα στεφάνι από κισσό το οποίο έχει στη μέση ένα ομοίωμα χελιδονιού.  Οι κάτοικοι του χωριού τους δίνουν αυγά και λεφτά.


Δημιουργία Λαογραφικού Μουσείου


Η Δ΄τάξη με τη δασκάλα τους Κίκα Χρυσούλα, στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης, δημιούργησαν στην τάξη τους λαογραφικό μουσείο με αντικείμενα που συνέλεξαν καθώς και έκθεση φωτογραφίας με παλιές φωτογραφίες, τα οποία παρουσίασαν στο τέλος της σχολικής χρονιάς 2014-2015.
Μπορείτε να δείτε το βίντεο από το Λαογραφικό ΜουσείοΗ Χελιδόνα, τα κάλαντα της άνοιξης 2015

Κάθε χρόνο, 1 Μαρτίου, οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας, γυρίζουν στο χωριό και τραγουδούν τη "Χελιδόνα". Φέτος 1 Μαρτίου ήταν Κυριακή, έτσι γύρισαν το χωριό τη Δευτέρα 2 Μαρτίου. Κρατούν ένα στεφάνι από κισσό το οποίο έχει στη μέση ένα ομοίωμα χελιδονιού.  Οι κάτοικοι του χωριού τους δίνουν αυγά και λεφτά.

(Οι φωτογραφίες είναι σε χαμηλή ανάλυση για προστασία των προσωπικών δεδομένων των παιδιών)

Αποκριάτικη εκδήλωση 2015

Την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015, στο σχολείο μας, έγινε η αποκριάτικη γιορτή μας. Όλα τα παιδιά, ντυμένα καρναβάλια, γιόρτασαν μαζί με τους εκπαιδευτικούς την Αποκριά. Η γιορτή μας είχε πολύ κέφι και χορό.(Οι φωτογραφίες είναι σε χαμηλή ανάλυση για προστασία των προσωπικών δεδομένων των παιδιών)


Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2015

Την Τρίτη 10/02/2015, στην αίθουσα πληροφορικής του σχολείου μας, έγινε ενημέρωση των μαθητών των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του σχολείου μας, για θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο, από το Δάσκαλο και Πρεσβευτή της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2015 Γιάννη Κίκα. Έγινε παρουσίαση ενός Power point και ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές.
Πριν την παρουσίαση οι μαθητές της ΣΤ΄τάξης έκαναν τη δραστηριότητα "Κάρτες περιπτώσεων"
Στόχος της δραστηριότητας ήταν να αναδείξει διαφορετικές περιπτώσεις με τις οποίες τα παιδιά έρχονται καθημερινά σε επαφή κατά την πλοήγηση τους στο Διαδίκτυο, τις οποίες, όμως, πολλές φορές δε γνωρίζουν πώς να χειριστούν/αντιμετωπίσουν


Επίσκεψη του Αϊ Βασίλη και των Ξωτικών στο σχολείο μας
Χριστούγεννα 2013

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος,  σε συνεργασία με τον Ιππικό Σύλλογο  Μ. Παναγίας  , για τρίτη συνεχόμενη χρονιά,  μαζί με τον Αϊ Βασίλη και τα ξωτικά επισκέφτηκε τους μικρούς του φίλους, στο Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Μ. Παναγίας .
Με ιδιαίτερη χαρά, οι μικροί φίλοι μας, υποδέχτηκαν τον Αϊ Βασίλη κι  αυτός με την σειρά του μοίρασε δώρα ( του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Μ. Παναγίας )   και ευχές για την νέα χρονιά


" Ο Γιος της Αστερόσκονης"
Δ
ιδακτική προσέγγιση της δημιουργίας του Ηλιακού Συστήματος

Στις καλοκαιρινές εκδηλώσεις του σχολείου μας, είχαμε την τιμή να μας παρουσιάσει ο κ. Αυγολούπης Σταύρος, Καθηγητής Αστροφυσικής του Α.Π.Θ., μία διδακτική προσέγγιση της δημιουργίας του Ηλιακού Συστήματος, με την ονομασία " Ο Γιος της Αστερόσκονης". Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με όσα έμαθαν, με αποτέλεσμα να μην αφήνουν τον κ. Αυγολούπη να φύγει και να επιμένουν να συνεχίσει την παρουσίαση. Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Αυγολούπη για τη συμμετοχή του στις εκδηλώσεις μας.

 Ψηφιακή (εξ αποστάσεως) συνάντηση με την κ. Βερόνικα Σαμαρά για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

Τη Δευτέρα 18/02/2013, πραγματοποιήθηκε on line συνάντηση, των μαθητών του ΣΤ1 τμήματος του σχολείου μας, με την κ. Βερόνικα Σαμαρά, εκπρόσωπο της Δράσης Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου http://www.saferinternet.gr/ για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο. Η κ. Σαμαρά απάντησε σε ερωτήσεις των μαθητών σχετικές με το θέμα και τους ενημέρωσε για τους κινδύνους χρήσης του facebook. Η συνάντηση ήταν μέρος της εργασίας, που υλοποιεί το ΣΤ1 τμήμα,  για το Συνέδριο Πληροφορικής  Πολυγύρου με θέμα «Μαθαίνοντας Πλοήγηση στο Διαδίκτυο»
Ευχαριστούμε την κ. Σαμαρά για τις  πολύ χρήσιμες πληροφορίες που μας έδωσε.
Η συνάντηση έγινε μέσω Skybe.
Υπεύθυνος εκπαιδευτικός  Κίκας Ιωάννης.

                          Έκδήλωση με θέμα «Η ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο»
Την Τρίτη 5-2-2013,
Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, και ώρα 10:00 π.μ., πραγματοποιήθηκε  στο Δημοτικό Θέατρο έκδήλωση με θέμα «Η ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο». Παρουσιάστηκε έρευνα, που πραγματοποίησε το ΣΤ1 τμήμα του σχολείου μας, για το πόσο γνωρίζουν οι μαθητές τους κινδύνους του διαδικτύου. Ακολούθησε ενημέρωση γονέων και μαθητών για την ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο. Την ενημέρωση έκαναν οι εκπαιδευτικοί:  Κουκουρίκος Παναγιώτης καθηγητής Πληροφορικής και ο δάσκαλος και επιμορφωτής Β΄ επιπέδου Κίκας Ιωάννης.  
 Ψηφιακή (εξ αποστάσεως) συνάντηση με τη συγγραφέα κ. Χωρεάνθη

Με  επιτυχία  και  ιδιαίτερη  χαρά,  πραγματοποίησε η  Β   τάξη  του  σχολείου  μας,  στα  πλαίσια  του  προγράμματος  της  ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ-   που  υλοποιεί  το  σχολείο  μας  με  υπεύθυνο  εκπαιδευτικό  τον  κ.  Παπασαραφιανό  Αθανάσιο -  την  πρώτη  ψηφιακή  συνάντηση  με τη  συγγραφέα  κ.  Ελένη  Χωρεάνθη.
Η  κ.  Χωρεάνθη  ήταν  σε  ειδικό  διαμορφωμένο  χώρο  του  Ε.ΚΕ.ΒΙ,  στην  Αθήνα και  μέσω  της  τεχνολογίας,  είχαμε  μια  εντυπωσιακή  συζήτηση  με  τους  μικρούς  μαθητές  της  δευτέρας  τάξης, οι  οποίοι  είχαν  μελετήσει  τον  προηγούμενο  μήνα,  δύο  βιβλία  της  κ.  Χωρεάνθη.
Η  συνάντηση  πραγματοποιήθηκε  στις  11  Δεκεμβρίου  του  2012  από  τις  10  εώς  τις  11  το  πρωί.  Σύμφωνα   με  το  πρόγραμμα,  θα  ακολουθήσουν  κι  άλλες  συναντήσεις  και  με  άλλους  συγγραφείς.  Τέτοιες  εμπειρίες,  χαρίζουν  στα  παιδιά  ιδιαίτερα  συναισθήματα  και  είναι  σίγουρο  ότι  η  συνάντηση  αυτή  θα  τους  μείνει  αξέχαστη!!
Η  κ.  Χωρεάνθη,  είχε  μπροστά  της  σχεδιάγραμμα  με  τα  ονόματα  των  παιδιών,  και ήξερε  βλέποντας  την  τάξη  τα  ονόματά τους.
Ακολουθούν  φωτογραφίες  από  τη  συνάντηση:


Επίσκεψη της συγγραφέας κ. Αγγελικής Βαρελλά στο  Δημοτικό  Σχολείο  Μεγάλης  Παναγίας

Με  ιδιαίτερη  επιτυχία,  πραγματοποιήθηκε,  στα  πλαίσια  του προγράμματος  της  φιλαναγνωσίας   του  Ε.ΚΕ.ΒΙ.,   που  συμμετέχει  το  σχολείο  μας  με  υπεύθυνο  εκπαιδευτικό  τον  κ.  Παπασαραφιανό  Αθανάσιο,    η   προγραμματισμένη  επίσκεψη  της   κ.  Αγγελικής  Βαρελλά,    την  Τρίτη  16  Οκτωβρίου   στο  σχολείο  μας.
Τα  παιδιά  της  δευτέρας  και  της  τρίτης  τάξης,  που  υλοποίησαν  το  πρόγραμμα,( μελέτησαν  βιβλία  της  κ.  Βαρελλά,  ζωγράφισαν   και  έγραψαν  μικρές  ιστορίες)  ενθουσιάστηκαν  με  την  ευγένεια,  την  καλοσύνη  και  την  ηρεμία   που  είχε  η  συγγραφέας,    τις  δύο  ώρες  που  έμεινε  μαζί  τους   μέσα  στην  τάξη.     Πρόσφερε   με  τον  τρόπο της  στα  παιδιά      χαρά,   ικανοποίηση  και   συζήτησε  μαζί   τους  για  τους  ήρωες  των  παραμυθιών.
Τέτοια  προγράμματα,  πρέπει  να  υλοποιούνται,  ιδιαίτερα  για  τα  σχολεία  της  επαρχίας,  διότι  δίνουν τη  δυνατότητα  στα  παιδιά  να  γνωρίσουν  από  κοντά  έναν  συγγραφέα ,  ο  οποίος  θα  βοηθήσει με  το  δικό  του  τρόπο   στο  να  αγαπήσουν   και  τα  εξωσχολικά  βιβλία.
Ακολουθούν  φωτογραφίες  από  την  επίσκεψη:

Σημείωση: Στις φωτογραφίες των μαθητών τα πρόσωπά τους είναι αλλοιωμένα για προστασία των προσωπικών τους δεδομένων.


Επίσκεψη του συγγραφέα κ. Νίκου Πιλάβιου στο  Δημοτικό  Σχολείο  Μεγάλης  Παναγίας

   
Με  ιδιαίτερη  επιτυχία  πραγματοποιήθηκε  στις  25/4/2012, στα  πλαίσια του  προγράμματος  της  φιλαναγνωσίας, η  επίσκεψη του  κ. Νίκου Πιλάβιου στο  Δημοτικό  Σχολείο  Μεγάλης  Παναγίας.
Οι μαθητές  χάρηκαν  και  διασκέδασαν  με  τις  ιστορίες  του  γνωστού  «παραμυθά»,  ενώ  ταυτόχρονα  συζήτησαν  μαζί του  και  για  το  πως  «πετάει»  στα  παραμύθια  του.
Ο Σύλλογος Γονέων του Δημοτικού Σχολείου , θέλοντας να ευχαριστήσει τον Κο Πιλάβιο για την παρουσία του στο χωριό μας αλλά και για το έργο που επιτελεί στο χώρο του παιδικού βιβλίου , του πρόσφερε τοπικά παραδοσιακά προϊόντα.
Την  εκδήλωση,   τίμησαν  με την  παρουσία  τους  ο Διευθυντής  Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης Ν.  Χαλκιδικής  κ. Πέτρος Πάγκαλος,   και  η  Πρόεδρος  της  Δημοτικής  Κοινότητας  Μεγάλης  Παναγίας  κ.  Υψηλάντη  Μαργαρίτα.
Υπεύθυνος του προγράμματος:Παπασαραφιανός Αθανάσιος

Επίσκεψη της Πυροσβεστικής στο σχολείο μας

Στις 28 Μαΐου 2010 η Πυροσβεστική υπηρεσία Αρναίας με ένα πυροσβεστικό όχημα επισκέφτηκε το σχολείο μας. Σκοπός της επίσκεψης ήταν να ενημερώσουν τους μαθητές για τους κινδύνους εκδήλωσης πυρκαγιών, τι πρέπει να κάνουν αν δουν φωτιά, να δείξουν στους μαθητές τον τρόπο κατάσβεσης των πυρκαγιών και τον εξοπλισμό τους. Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν από την επίδειξη και χρησιμοποίησαν τον εξοπλισμό των πυροσβεστών.


 

 Η Χελιδόνα, τα κάλαντα της άνοιξης

 Κάθε χρόνο στις 1 Μαρτίου, οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας, γυρίζουν στο χωριό και τραγουδούν τη "Χελιδόνα". Κρατούν ένα στεφάνι από κισσό το οποίο έχει στη μέση ένα ομοίωμα χελιδονιού.  Οι κάτοικοι του χωριού τους δίνουν αυγά και λεφτά.
Το τραγούδι της ¨Χελιδόνας"                   
« Η  χελιδόνα  έρχεται  από  την  Αραβία,
φέρνει , φέρνει  άνοιξη
φέρνει  και  καλοκαίρι.
Για  τούτο  και  εμείς
ήρθαμε  να  σας  παρακαλέσουμε,
να  μας  δώστε  πέντε  αυγά
πέντε  αυγά  πέντε  κουκιά,
κι ’ άλλα  πέντε  τα ’ πασχαλιά
για  να  γεννάει  η  κλωσαριά
και  να  γίνουν  τα  πουλιά.
Μάρτης  μας  ήρθε,Τα γενέθλια του παππού Νεοκλή

Η δασκάλα του σχολείου μας Τρουλιανού Βούλα με τους μαθητές της επισκέφτηκαν πριν τα Χριστούγεννα το γηροκομείο Αρναίας και πρόσφεραν δώρα στους ηλικιωμένους. Εκεί γνώρισαν τον  παππού Νεοκλή, ηλικίας 103 ετών. Τον κάλεσαν να γιορτάσει τα γενέθλιά του μαζί με τους μαθητές στο σχολείο μας. Εκείνος δέχτηκε και έτσι λίγες μέρες μετά τα Χριστούγεννα επισκέφτηκε το σχολείο για να γιορτάσει μαζί μας.Άδεια Creative Commons
Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού 4.0 Διεθνές .
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού