Κοινωνικό σχολείο - Δημοτικό Σχολείο Μεγάλης Παναγίας

Αναζήτηση
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού

Κοινωνικό σχολείο

Δραστηριότητες

21η Μαρτίου – Διεθνής Ημέρα για την εξάλειψη των φυλετικών διακρίσεων και του ρατσισμού


Η 21η Μαρτίου είναι η Διεθνής Ημέρα για την εξάλειψη των φυλετικών διακρίσεων και του ρατσισμού στην κοινωνία και την εκπαίδευση. H Ημέρα αυτή αποτελεί μια ευκαιρία για να επικαιροποιηθούν και ενισχυθούν οι δράσεις για την προάσπιση των δικαιωμάτων όλων των παιδιών και την αποτροπή φαινομένων ρατσισμού, ξενοφοβίας και διακρίσεων μέσα στη  σχολική κοινότητα.

Με αφορμή την ημέρα αυτή, το σχολείο μας στις 20/03/2015 παρουσίασε στους μαθητές βίντεο σχετικό με το θέμα. Οι μεγάλες τάξεις Δ΄, Ε΄
και ΣΤ΄ παρακολούθησαν το βίντεο στον πάνω όροφο του σχολείου μας και οι μικρές τάξεις στον κάτω όροφο. Ακολούθησε συζήτηση.
Πανελλήνια σχολική ημέρα κατά της βίας στα σχολεία

Την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015, Πανελλήνια σχολική ημέρα κατά της βίας στα σχολεία, έγιναν στο σχολείο μας διάφορες δραστηριότητες και  ενημέρωση για το σχολικό εκφοβισμό.
Οι μικροί μαθητές παρακολούθησαν ένα βίντεο με θέμα το «Σχολικό εκφοβισμό» και ακολούθησε συζήτηση με συντονιστή το δάσκαλο της τάξης.
Οι μεγάλοι μαθητές αφού παρακολούθησαν το βίντεο συμμετείχαν σε μία δραστηριότητα. Χωρίστηκαν σε ομάδες και απάντησαν σε κάποιες ερωτήσεις, μέσω του on line προγράμματος padlet. Μετά ακολούθησε συζήτηση με συντονιστή το δάσκαλό τους.

Τηλεδιάσκεψη με θέμα :"Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο"

Το σχολείο μας συμμετείχε σε ημερίδα μέσω τηλεδιάσκεψης με θέμα :"Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο". Η τηλεδιάσκεψη έγινε στις  21-01-2015, ώρα 10:30 π.μ.

Διοργάνωση : Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο
Άδεια Creative Commons
Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού 4.0 Διεθνές .
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού