eTwinning - Δημοτικό Σχολείο Μεγάλης Παναγίας

Αναζήτηση
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού

eTwinning

Δραστηριότητες

Προγράμματα eTwinning 2014-2015

Η Γ΄τάξη: Ο κήπος μας μικρός, τα όνειρα μεγάλα. Φυτεύω και γνωρίζω βότανα των περιοχών της Ελλάδας.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:
-10/Θ  ΔΗΜΟΤΙΚΟ  ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΓΑΛΗΣ  ΠΑΝΑΓΙΑΣ
-1ο  ΔΗΜΟΤΙΚΟ  ΣΧΟΛΕΙΟ  ΔΡΟΣΙΑΣ  ΑΤΤΙΚΗΣ
-ΠΡΟΤΥΠΟ  ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ  ΣΧΟΛΕΙΟ  Α.Π.Θ.
-Ε.Ε.Ε.Ε.Κ  ΡΕΘΥΜΝΟΥ  ΚΡΗΤΗΣ
-30ο  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Τα συνεργαζόμενα σχολεία θα δημιουργήσουν έναν σχολικό κήπο και θερμοκήπιο όπου θα φυτέψουν σπόρους βοτάνων που θα στείλουν το ένα στο άλλο. Τα σχολεία θα προέρχονται από περιοχές με διαφορετικές κλιματολογικές συνθήκες και θα καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του Ελλαδικού χώρου (Κρήτη, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική). Μετά τη δημιουργία του σχολικού κήπου οι μαθητές του κάθε σχολείου, αφού πραγματοποιήσουν έρευνα για τα ενδημικά βότανα της περιοχής τους, θα αποστείλουν σπόρους βοτάνων στους μαθητές/τριες των συνεργαζόμενων σχολείων οι οποίοι θα αναλάβουν τη φύτευση και την καλλιέργειά τους. Για να μπορέσουν να αναπτυχθούν τα φυτά θα αναζητήσουν τις ανάγκες τους σε φως , νερό, θερμοκρασία, χώμα, δημιουργώντας αν χρειαστεί θερμοκήπια. Παράλληλα θα αναζητήσουν και τις ιδιαίτερες θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων που θα καλλιεργήσουν.
Το ΣΤ1 τμήμα:  συνεργάζεται με ένα σχολείο της Λετονίας στο έργο"
Welcome to my town"

We want to present the sightseeings of our town,the culture,the customs and,the habbits We have in our mind to create a travel guide for everyone who wants to visit us.We hope that our pupils will have the great opportunity to improve the knowledge of the English language,,and the knowledge of the knew Technologies.

Μαθήματα: Γεωγραφία, Γλώσσα και Λογοτεχνία, Διαθεματικό πρόγραμμα, Ιστορία, Ιστορία του Πολιτισμού, Μαθήματα Δημοτικού, Ξένες Γλώσσες, Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, Πληροφορική/ΤΠΕ, Τεχνολογία, Φυσικές Επιστήμες
Γλώσσες: EN
Ηλικία μαθητή: 10 - 12
Εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν: Chat, email, MP3, TwinSpace, Άλλο λογισμικό (Powerpoint, βίντεο, φωτογραφίες και σχέδια), Βίντεο διάσκεψη, Δημοσίευση στο Διαδίκτυο, Φόρουμ

Εκδηλώσεις για τα 5 χρόνια eTwinning

Στις 13 Μαΐου 2010 το σχολείο μας, όπως και πολλά σχολεία σε όλη την Ευρώπη, γιόρτασε τα πέμπτα γενέθλια του eTwinning.
Οι μαθητές των ΣΤ΄ & Δ΄ τάξεων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα eTwinning με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς Καδή Κατερίνα, Κίκα Γιάννη και με τη βοήθεια όλων των εκπαιδευτικών του σχολείου μας οργάνωσαν τις εκδηλώσεις.
Τραγούδια, χορευτικά, μπαλόνια, πανό, τούρτα γενεθλίων και πολύ κέφι δημιούργησαν μία όμορφη ατμόσφαιρα στον προαύλιο χώρο του σχολείου μας.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι μαθητές του σχολείου μας και οι γονείς των μαθητών.
Όλη η εκδήλωση βιντεοσκοπήθηκε και φιλοξενείται σε χώρο του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου στη διεύθυνση http://vod.sch.gr/video/view/803.html


Συνεργασία με δύο ευρωπαϊκά σχολεία με θέμα "Cristmans around Europe"


Τη σχολική χρονιά 2009-2010 το σχολείο μας ξεκίνησε συνεργασία με δύο ευρωπαϊκά σχολεία μέσω του προγράμματος etwinning.

Η Δ΄ τάξη, με το δάσκαλο Γιάννη Κίκα και την καθηγήτρια αγγλικών Κατερίνα Καδή, ξεκίνησε συνεργασία με ένα σχολείο της Ισπανίας, στην περιοχή Vilanova i la Geltru, με θέμα "Cristmans around Europe".
Στόχοι των προγραμμάτων είναι να έρθουν οι μαθητές σε επαφή με μαθητές άλλων κρατών, να γνωρίσουν τον πολιτισμό τους, το δικό τους εκπαιδευτικό σύστημα, να χρησιμοποιήσουν τις νέες τεχνολογίες.
Στην αρχή έγινε η γνωριμία των μαθητών  ανταλλάσοντας φωτογραφίες και προσωπικά στοιχεία. Στη συνέχεια αντάλλαξαν χριστουγεννιάτικες κάρτες, κατασκευές, συνταγές, , βίντεο με τα χριστουγεννιάτικα κάλαντακαι έθιμα.
Το έργο έκλεισε στις 28/01/2010.Συνεργασία με δύο ευρωπαϊκά σχολεία με θέμα "Festivities-Carnival-Easter"

Μετά το τέλος της πρώτης συνεργασίας με θέμα "Cristmans around Europe" αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία με τα δύο σχολεία της Ισπανίας και Πολωνίας.  
Η ΣΤ΄ τάξη, με την καθηγήτρια αγγλικών Κατερίνα Καδή, ξεκίνησε νέα συνεργασία με το σχολείο της Πολωνίας στην περιοχή Bielsk Podlaski με θέμα "Festivities-Carnival-Easter".
Η Δ΄ τάξη, με το δάσκαλο Γιάννη Κίκα και την καθηγήτρια αγγλικών Κατερίνα Καδή, ξεκίνησε νέα συνεργασία με το σχολείο της Ισπανίας, στην περιοχή Vilanova i la Geltru, με θέμα "Festivities-Carnival-Easter".
Οι μαθητές αντάλλαξαν φωτογραφίες από τις αποκριάτικες εκδηλώσεις των σχολείων τους, πασχαλινές κατασκευές, βίντεο με πασχαλινά έθιμα και μίλησαν με Chat.


Άδεια Creative Commons
Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού 4.0 Διεθνές .
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού